FŰTŐFILMEK – P.T.C. ÖNSZABÁLYZÓ FŰTŐFILMEK


TELJES ÉRTÉKŰ KOMPLETT ELEKTROMOS FŰTÉSRENDSZEREK


80W/m2 - 100W/m2 - 130W/m2 - 160W/m2 - 220W/m2


FŰTŐFILM - FŰTŐFÓLIA - PADLÓFŰTÉS | FALFŰTÉS | MENNYEZETFŰTÉS

A fűtőfilmes elektromos padlófűtés a leghatékonyabb padlófűtési rendszer meleg padlóburkolatok alá telepítve (pl. laminált parketta, PVC padló, vinyl padló, stb.). Az egyenletes hőleadás által különleges melegségi komfort, az élő szervezetre jótékony hatással bíró környezet alakul ki. Nincs légáramlat, nincs szálló por. A szénszálas technológia nyújtotta magas hatásfokú fűtőelemeinek köszönhetően maximális energiatakarékosságot biztosít mennyezet és falfűtésként alkalmazva is. Használata gazdaságos, kényelmes, egészséges és tiszta.

Fűtőfólia, Fűtőfilm, Heating Film - Made in KOREA. InfraPlus 2020 Csúcstechnológia a fűtéstechnikában. A korszerű fűtésrendszerek legújabb generációja. Nano-Silver gyártási technológia.

A fűtőfilmes elektromos padlófűtés teljes értékű vagy kiegészítő fűtésként is alkalmazható, új építésű vagy régi - felújítást igénylő épületek fűtésére. Beszerelése egyszerűen és gyorsan kivitelezhető alacsony beruházási költségekkel, működtetése biztonságos, nem igényel karbantartást. A fűtőfilm nagy hősugárzó felületének köszönhetően a helyiségek levegő hőmérséklete egyenletes, mely maximális komfortérzetet biztosít. Helyiségenként külön - külön önálló vezérléssel - dupla szenzoros programozható termosztáttal vagy akár Wifi vezérlőkkel - egyedi igényeknek megfelelően szabályozható a fűteni kívánt helyiségek hőmérséklete.

FŰTŐFILM SZERKEZETE

A 0,4mm vastag fűtőfilmre épülő carbon-szálas technológia fő elemét, az ezüst-kerámia-szénpasztát, speciális, a nyomdai eljárásokra hasonlító módszerrel hordják fel a rétegzett polietilén PET fóliára. A szénpaszta áramellátásának biztosítására réz sínt és ezüst összekötő elemeket visznek fel, majd az így kapott konstrukciót egy erre a célra kialakított speciális kemencében magas hőmérsékletű hőkezelésnek vetik alá. A végeredmény egy rendkívül stabil, időtálló, kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkező, energiatakarékos fűtőfilm.

INNOVÁCIÓ A FŰTÉSTECHNIKÁBAN - Az egyedülálló gyártási technológiának köszönhetően az új fejlesztésű energiatakarékos fűtőfilm a XXI. század egyik legmodernebb elektromos fűtési megoldása.

Műszaki specifikáció

  • Anyagösszetétel:PET fólia, speciális carbon-ezüst-kerámia paszta
  • Hálózati feszültség:220-230V, 50/60Hz
  • Teljesítmények:80W/m2, 100W/m2, 130W/m2, 160W/m2, 220W/m2
  • Szélesség:30cm, 50cm, 80cm, 100cm
  • Vastagság:0,4mm (400micron)
  • Burkolatszigetelés:PET dupla szigetelés
  • Csatlakozás:Vezeték 2,5mm2, párhuzamos csatlakozás
  • Tanúsítványok:CE, TUV, UL
  • Vezérlés:Duplaszenzoros termosztát , 16A, 20A

FŰTŐFILM JELLEMZŐK – ELŐNYÖK

Egyszerűség, megbízhatóság

A gyártás során alkalmazott Nano - technológiának köszönhetően a fűtőfilmes fűtésrendszer kitűnik:
- az üzemeltetés egyszerűségével
- üzembiztonságával
- a fűtőfilm korlátlan időtartamával

Rendeltetésszerű használat esetén - a fűtőfilmes fűtésrendszer működése során - a hibalehetőség gyakorlatilag ki van zárva (a rendszer nem tartalmaz meghibásodásra alkalmas kopó, mozgó alkatrészeket).

Energiatakarékosság

A fűtőfilmmel melegített helyiségekben különleges melegségi komfort és az élő szervezetre jótékony hatással bíró környezet alakul ki. A legkorszerűbb fűtési mód, mely szakít a hagyományos fűtésre jellemző rendkívül energiapazarló, hődinamikailag lassú és költséges radiátoros, fűtőcsöves és fűtőkábeles technológiai megoldásokkal. Az egyenletes és dinamikus felfűtési folyamatnak köszönhetően gyorsan elérhető a megfelelő komfortérzet alacsonyabb beállított hőmérséklet esetén is. Pl. 20-21°C beállított hőmérséklet 24-25°C-os hőérzetet biztosít. Ez jelentős energia megtakarításhoz vezethet. A helyiségek hőmérsékletének 1°C-os csökkentésével, 5-6 %-os energiamegtakarítás érhető el. Könnyen szabályozható helyiségenként külön-külön dupla szenzoros termosztátokkal, mely egyedülálló lehetőség arra, hogy csak annyit, csak akkor és csak ott fűtsünk, ahol éppen szükségünk van rá.

Alacsony kivitelezési és üzemeltetési költségek

A fűtőfilmes fűtésrendszer beszerelése kedvező áron, rövid idő alatt és nagy felfordulással járó munkák nélkül kivitelezhető a hagyományos radiátoros fűtésrendszerekhez képest. Egyszerűségének köszönhetően akár saját magunk is beszerelhetnénk, azonban az elektromos bekötések szakszerűségének biztosítása érdekében csak elektromos végzettséggel rendelkező és a kivitelezésben jártas szakember végezheti a telepítést. A lerakott padlófűtés nem igényel karbantartást és időszakos felülvizsgálatot sem.

Sokoldalú alkalmazhatóság

A fűtőfilm által teljes értékű, komplett, egyedi igényeknek megfelelő fűtésrendszer jön létre, új építésű vagy felújítás alatt álló épületek fűtésére. A hagyományos vizes vagy fűtőkábeles padlófűtéstől eltérően a fűtőfilm minden típusú padlóburkolat alá (parketta, padlószőnyeg, PVC padló, kerámia, kőlap, stb.) kivitelezhető a rendkívüli hődinamikai hatásának köszönhetően. Az épületek bármely szintjére beszerelhető, legyen az új építésű vagy régi tégla épület, faház, panellakás, tetőtér, stb., hiszen nincs felesleges födémterhelés, kiválóan alkalmas fal és mennyezetfűtésre is anélkül, hogy csökkenne hatékonysága.

A gyerekszoba legideálisabb fűtése

A gyerekek idejük legnagyobb részét a padlón vagy a padló közelében töltik, mely a hagyományos fűtés esetén a szoba leghidegebb pontja, ez nem igazán gyermekbarát környezet. A fűtőfilmes padlófűtéssel ellátott helyiségben a padlózat egyenletes hőmérséklete megfelelő komfortérzetet biztosít a gyermekek számára, ugyanakkor nincs szálló port keverő légáramlat, ami kifejezetten előnyös a porallergiában szenvedőknek.

Egészség és vitalitás

Az fűtőfilmes technológián alapuló padlófűtés a biológiailag optimális „lágy meleg” forrása, mert az emberi szervezet hőátadási frekvenciájával azonos frekvencián működik. Nem keveri a port, nem szárítja a levegőt, nincs szűkség párologtatóra, segíti a levegő kellemetlen szagoktól (dohány, festék, stb.) történő megtisztítását.

FŰTŐFILMES PADLÓFŰTÉS – MENNYEZETFŰTÉS - FALFŰTÉS

FŰTŐFILMES ELEKTROMOS PADLÓFŰTÉS

A fűtőfilmes elektromos padlófűtés jelenleg a leghatékonyabb padlófűtési rendszer a szén-szálas technológia nyújtotta magas hatásfokú fűtőelemeinek köszönhetően, mely maximális energia takarékosságot biztosít mennyezet és falfűtésként alkalmazva is. A legideálisabb fűtési megoldás meleg padlóburkolatok alá telepítve, mint pl. laminált parketta, PVC burkolatok, stb. Használata gazdaságos, kényelmes, egészséges és tiszta. Teljes értékű vagy kiegészítő fűtésként is alkalmazható, új építésű vagy régi, felújítást igénylő épületek fűtésére. Beszerelése egyszerűen és gyorsan kivitelezhető alacsony beruházási költségekkel, működtetése biztonságos, nem igényel karbantartást.
A fűtőfilm nagy hősugárzó felületének köszönhetően:
- a helyiségek levegő hőmérséklete egyenletes, mely maximális komfortérzetet biztosít.
- helyiségenként önálló vezérléssel (programozható termosztátok segítségével), egyedi igényeknek megfelelően szabályozható a levegő hőmérséklete
- akár 2-3ºC-al is csökkenthető a levegő hőmérséklete anélkül, hogy csökkenne komfortérzetünk, mely jelentős energia megtakarításhoz vezet (pl. 1ºC hőmérséklet csökkenés kb. 5-6% energia megtakarítást jelent).

Fűtőfilm telepítése közvetlenül meleg típusú padlóburkolatok alá (mint pl. laminált parketta, PVC padló, padlószőnyeg, stb.)

A fűtőfilm közvetlenül a padlóburkolat alá kerül beépítésre akár a meglévő régi burkolatra, betonozás vagy bontási munkálatok nélkül. A hagyományos fűtésrendszerekhez viszonyítva gyorsan és alacsony beruházási költségekkel bárhol könnyen kivitelezhető, ez a megoldás a gyerekszoba legideálisabb fűtésrendszere.
A legvékonyabb padlófűtés - A rétegrendek teljes vastagsága (beépítési magasság) padlóburkolat nélkül 6-8mm.
- Laminált parketta alá ajánlott fűtőfilm típusok: 50cm, 80cm, 100cm széles
- Teljesítmények: 80W/m2, 100W/m2, 130W/m2

MENNYEZETFŰTÉS - FALFŰTÉS

Az álmennyezeten kialakított fűtésrendszer maximális fűtőfelületen, egyenletes hősugárzást biztosít, hatékonyságának köszönhetően jelentősen növeli a komfortérzetet. A fűtőfilm által kibocsájtott egyenletes hőeloszlás következtében az így kialakult kellemes hőérzet nem hasonlítható össze semmilyen más fűtési móddal. A fűtésrendszer vezérlését programozható termosztát végzi, mely helyiségenként önálló hőmérséklet szabályozással jelentős energia megtakarítást eredményez. Teljes értékű, láthatatlan fűtésrendszer, mely könnyen kivitelezhető új építésű vagy akár régi épületek álmennyezetének kialakításakor (családi ház, panellakás, tetőtér, irodahelyiség, üzlethelyiség, stb., fűtésére), nem befolyásolja a bútorozást, működése során nem igényel karbantartást, meghibásodása gyakorlatilag kizárt.
A mennyezetfűtésre alkalmas fűtőfilm szélessége 30cm - 50cm, 0,4mm vastag, teljesítménye 160W/m2 - 220W/m2.

FIGYELEM!!!

A fűtőfilm telepítését - elektromos bekötését - a termosztáthoz való csatlakozást minden esetben bízza gyakorlott elektromos szakemberre – villanyszerelőre!!!

FŰTŐFILM TÍPUSOK - ÁRLISTA

80W/m2 – 100W/m2 – 130W/m2 – 160W/m2 – 220W/m2

ÚJGENERÁCIÓS ENERGIATAKARÉKOS FŰTŐFILMEK

FŰTŐFILM MÉRETEK TELJESÍTMÉNY NETTÓ ÁR
 30cm széles 210W/m² 2.350, Ft / méter
P.T.C. 50cm széles 210W/m2 2.700, Ft / méter
50cm széles 80W, 100W, 130W/m2 2.300, Ft / méter
80cm széles 80W, 100W, 130W/m2 3.600, Ft / méter
100cm széles 80W, 100W, 130W/m² 4.700, Ft / méter
Padlófűtéshez 80-100-130W/m2-es típusú fűtőfilm ajánlott.

KIEGÉSZÍTŐ TERMÉKEK FŰTŐFILM TELEPÍTÉSHEZ

- Vízhatlan szigetelő tapasz , 5cm széles
Az elektromos csatlakozások és a fűtőfilm végeinek a szigetelésére használható.
Kiváló tapadása biztosítja az elektromos csatlakozások vízhatlanságát. Nem gyúlékony, könnyen formálható.
- Csatlakozó klipsz
A fűtőfilm elektromos ellátása a klipszen keresztül történik, melyet a fűtőfilm réz vezetősínéhez csatlakoztatunk.
- Üvegszál erősítésű ragasztó szalag (50m/tekercs)
Hőálló speciális ragasztó szalag, a hőszigetelő XPS lemezek és a fűtőfilm rögzítésére használjuk.
- Secura Max Aquastop XPS hőszigetelő lemez 5mm
Padlófűtés esetén meleg padlóburkolat típusok alá (pl. laminált parketta) a fűtőfilm telepítése közvetlenül XPS hőszigetelő lemezre történik.
Kiváló hő és hang szigetelő anyag. Telepítése egyszerű és gyors. Anyag: XPS/PET. Méret/kiszerelés:5,5m2 egy csomag (1,18 x 4,7m), 5mm vastag.
- Párazáró fólia 4m széles
A párazáró fóliát közvetlenül a fűtőfilmre telepítsük, a fűtendő helyiség teljes felületére.
A párazáró fóliára pedig telepíthető a végleges laminált parketta padlóburkolat.
- Krimpelő fogó - présszerszám
Kiváló minőségű speciális fejjel rendelkező fogó - külön fűtőfilm szereléshez fejlesztett szerszám.
Erős kivitel, állítható nyomáserősség az elektromos csatlakozó klipszek préseléséhez.